Valitse silmiisi sopiva silmämeikki

Silmien väri vaikuttaa siihen millainen luomiväri sinun kannattaa valita – kun valitset luomivärin silmiesi sävyn mukaan, pääsevät silmäsi entistä paremmin esiin. Kerromme tällä sivulla vinkkejä oikeanlaisen luomivärin valintaan. Vinkit on jaoteltu silmien värin mukaan.

Luomivärivalinnalla voit korostaa tai tasapainottaa silmiesi väriä

Luomiväreillä on kiva leikitellä ja niiden avulla voit korostaa tai tasapainottaa silmiesi väriä. Ei olekaan aivan sama mitä väriä luomillesi levität, joten on hyvä tutustua muutamiin hyviin vinkkeihin. Myös erityisen värikkäillä luomiväreillä voi olla paikkansa meikkipussissasi, vaikket suosisikaan kovin räiskyvää tai huomiota herättävää silmämeikkiä. Niitä voi nimittäin käyttää vaikkapa sävyttämään luomen ulkonurkkaa tai kirkastamaan silmiä.

Kun haluat tasapainoisen silmämeikin, kannattaa sinun valita luomiväri, joka edustaa samaa sävyperhettä kuin silmäsi. Jos taas haluat tuoda silmiesi värin erityisen korostuneesti esiin, suosi luomivärissäsi silmiesi vastavärejä.

Millaiset luomivärit sopivat sinisille silmille?

Sinisten silmien sävyperheeseen kuuluvat violetit, turkoosit sekä siniset sävyt ja vastaväreihin oranssit, ruskeat, persikan sävyt, aprikoosin erilaiset sävyt, kulta, kupari ja pronssi. Jos haluat suosia rohkeaa meikkiä, valitse luomiväriksesi vaikkapa harmaanruskea tai oranssi sävy. Tummansinisten silmien kanssa tumman munakoisin sävyinen luomiväri toimii upeasti ja saa silmän iiriksen hehkumaan. Käyttäessäsi vaaleita luomivärejä, muista, ettei luomiväriä kannata levittää koko luomellesi, koska tällöin vaarana on, että huomio siirtyy pois silmiesi omasta sävystä.

Millaiset luomivärit sopivat vihreille silmille?

Violetti on huippuvalinta vihreäsilmäiselle, koska se korostaa silmiesi väriä erityisen rohkealla tavalla. Sävyperheestäsi löytyvät keltaiset, vihreät sekä sinivihreät sävyt ja vastaväreistäsi luumut, punertavat, purppurat, fuksiat, pinkit sekä erilaiset vaaleanpunaiset sävyt.

Millaiset luomivärit sopivat ruskeille silmille

Neutraali ruskea sopii yhteen lähes kaikenlaisten luomivärien kanssa. Rohkeus on valttia ruskeasilmäisen silmämeikkivalinnoissa. Ruskean sukulaisvärejä ovat pronssin sekä ruskean erilaiset sävyt ja persikka. Vastavärejä ovat kylmät sinisen sävyt, turkoosin erilaiset sävyt sekä violetin erilaiset sävyt. Leikittele rohkeasti luomivärivalinnoilla!