Onko hampaiden kotivalkaisu hyvä idea?

 

Moni meistä haaveilee valkoisesta hammasrivistöstä, mutta aika harvalla meistä on sellainen luonnostaan. Hammaslääkärin tekemät valkaisuhoidot saattavat rokottaa lompakkoa aivan liikaa, jolloin jäljelle jää hampaiden kotivalkaisu. Mutta onko hampaiden kotivalkaisu fiksu idea? Eikö se ole vaarallista? Kerromme tällä sivulla muutaman niksin, joiden avulla hampaiden valkaiseminen onnistuu myös kotona.

Kokeile valkaisugeelejä

Hampaita voi valkaista kotona joko geelillä, jota käytetään yöllä tai geelillä, joka on suunniteltu päiväkäyttöön. Jos haluat valkaista hampaasi nukkuessasi, voit käyttää tähän tarkoitukseen suunniteltuja muotteja, joiden avulla yögeeli pysyy hampaissasi. Yögeeli on päivägeeliä lempeämpää, minkä vuoksi se vaatii pidemmän vaikutusajan. Päivägeelille riittää 30-60 minuutin vaikutusaika ja sitä käytetään 1-2 kertaa/päivä. Yögeelin pitää vaikuttaa kahdeksan tunnin ajan. Valkaisulusikat sekä valkaisuun tarvittava geeli tulee maksamaan tavallisesti noin 350 euron verran. Jos hampaasi ovat pahasti värjäytyneet, kannattaa pyytää ammattilaiselta apua valkaisutuotteiden valinnassa. Yleensä kellertävän väriset hampaat vaalenevat paremmin kuin sinertävät tai harmaat hampaat ja nuorten hampaille on saatavissa yleensä parempia valkaisutuloksia kotikonstein kuin vanhemmille.

Millaisia vaaroja hampaiden kotivalkaisussa on?

Jos valkaisuun käytettävää peroksidia valuu ikeniin, voi tästä aiheutua ongelmia. Jos kotona käytetään liian voimakkaita valkaisuaineita, voivat ne myös heikentää hampaiden kiillettä. Kannattaakin hankkia valkaisutuotteet suomalaisesta apteekista ja välttää netissä tarjolla olevia valkaisutuotteita.