Muoti edellä retkeillessäkin

Retkeily on nyt muotia, ja muoti saa olla osa retkeilyä! Puhutaan luksusretkeilystä eli ”glampingista”; sanassa yhdistyvät glamour ja retkeily. Luksusretkellä vaatteissakin saa näin ollen olla glamouria. Jos retkeilyvaatteista tulee ensimmäisenä mieleen vanha neonvärinen tuulipuku, on ehdottomasti aika päivittää tämä käsitys uusiksi. Nykyisissä teknisissä ulkoiluvaatteissa ei tarvitse palella, hikoilla eikä myöskään hävetä tyyliä. Värejä ja malleja löytyy taatusti joka makuun, sekä myös joka kukkarolle sopivia ostopaikkoja. Kaikilla ketjuliikkeillä on tarjota ulkoiluvaatemallistoja, ja verkkokaupat palvelevat tietysti myös laajin valikoimin. Talvella retkeillessä on hyvä panostaa kerrospukeutumiseen, ja hankkia tyylikkäiden päällysvaatteiden alle sopivat lämmittävät kerrastot. Myös asusteissa löytyy valinnanvaraa; pipot, laukut ja muut tarvittavat saa helposti sovitettua kokonaisuuteen. Tyylikkyys retkeillessä tarkoittaa myös pukeutumista liikkumistapaan sopivasti. Mikäli metsään on tarkoitus mennä esimerkiksi pyörällä, asettaa se vaatteille eri vaatimukset kuin vaeltamaan mentäessä. Tyylikäs retkeilijä huomioi myös tämän vaatevalinnoissaan. Kun vaatteet sekä näyttävät hyvältä että soveltuvat käyttötarkoitukseen, on tyyli viimeistelty.

Retkeilykurssilla neuvot haltuun ja varustus kuntoon

Kaikenlaiset hyvinvointiin ja rentoutumiseen tähtäävät vapaa-ajan harrastukset ovat nyt pinnalla, ja luonnossa retkeilyn voidaan laskea kuuluvan tähän joukkoon. Nyt ei kuitenkaan puhuta hiki hatussa metsässä rämpimisestä, vaan retkeilyn muotivirtaus vie tällä hetkellä kohti ”glampingia” eli luksusretkeilyä. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea luonnosta nauttimista ja siellä rauhoittumista, ei niinkään hikiliikuntaa tiettömillä taipaleilla. Retkeily tapahtuu siististi merkittyjä reittejä, mukaan otetaan perinteisten juustoleipien sijaan hyvät eväät, ja pukeudutaan asianmukaisiin mutta tyylikkäisiin ulkoiluvaatteisiin. Halukkaille järjestetään jopa retkeilykursseja oppaan johdolla. Kurssi voikin olla erittäin hyvä vaihtoehto kokemattomalle, joka haluaa päästä nauttimaan luonnosta mutta oma uskallus lähtöön puuttuu. Vaikka moni olisikin viettänyt runsaasti aikaa kesämökillä, saattavat nekin olla nykyisin varustetasoltaan lähempänä oikeita asuntoja kuin mitään metsämökkejä. Mökin terassilla kaasugrillin äärellä istumista ei vielä voi retkeilyksi laskea, joten kynnys retkeilyyn voi tuntua korkealta. Retkeilykurssilla voikin päästä hyvään alkuun, ja saada kokeneen vinkkejä myös varustukseen sekä pukeutumiseen. Kun nämä ovat kunnossa, on retkeily huomattavasti miellyttävämpää ja sitä tekee mieli jatkaakin. Päiväretkeilyn jälkeen seuraava askel voi ollakin jo yöpyminen luonnon helmassa, esimerkiksi teltassa tai jopa laavussa!

Retkityyli haltuun helposti verkkokaupassa

Kuten sanottu, retkeilyvaatteissa ja -varusteissa löytyy nykyisin runsain mitoin valinnanvaraa, ja neuvoja hankintoihin voi saada retkeilykurssin lisäksi asiantuntevilta myyjiltä. Luksusretkille hankitaan kunnolliset ja tyylikkäät vaatteet esimerkiksi helposti verkkokaupoista. Revolution Race on muotitietoisen valinta; tästä verkkokaupasta retkeilijä löytää runsaan valikoiman vaatteita ja asusteita kaikenlaiseen retkeilyyn ja eri vuodenaikoihin. Valikoima kattaa kaiken tarvittavan aluskerroksista päällysasusteisiin. Väreissä ja tyyleissä löytyy varmasti jokaiselle jotakin, ja yleisilme on moderni ja tyylikäs. Tällä hetkellä pinnalla ovat värikkäät ja mahdollisesti voimakkaastikin kuvioidut kuosit, mutta hillitymmän tyylin suosijalle löytyy myös omat vaihtoehdot. Retkeilyvaatteiden ollessa kyseessä ei tarvitse miettiä onko aloittelija vai kenties jo kokeneempi retkeilijä: molemmilla tulee olla yhtä lailla varusteet kunnossa. Kun panostaa kerralla kunnolliseen varustukseen, pärjää sillä pidemmällekin eikä tarvitse hankkia jatkuvasti uutta. Jotta retkeilyinnostus voi jatkua vuoden ympäri, on hyvä vielä muistaa ostoksilla vuodenaikojen vaatimukset, ja hankkia talveksi alle lämmittävää ja kesäksi hengittävää. Tyylikkyys nykypäivän retkeilyssä ja ulkoilussa on siis helppoa; luksusretket odottavat tyylikästä kulkijaa!