Miten hiustenpidennys kiinnitetään ja miten sitä hoidetaan?

Kaikki eivät ole saaneet syntymälahjana tuuheaa tukkaa tai hiuksia, jotka kasvaisivat nopeasti terveen näköisiksi ja pitkiksi. Tuuhea harjasmainen tukka on kuitenkin monen unelma. Tällöin hiustenpidennys voi auttaa saavuttamaan unelmien hiukset. Miten tällainen pidennys sitten kiinnitetään ja miten sitä hoidetaan? Kerromme tällä sivulla vinkkejä pidennyksen kiinnittämiseen ja hoitamiseen.

Tarjolla on erilaisia hiustenpidennys vaihtoehtoja

Kun harkitset hiustenpidennystä, kannattaa tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin. Tarjolla on esimerkiksi synteettisiä clip-on-pidennyksiä, aitohiuspidennyksiä hiusnauhalla sekä aitohiuspidennyksiä klipsikiinnityksellä. Valitsetpa minkä tahansa vaihtoehdon, kannattaa suosia laatua, koska laadukas pidennys kestää huonolaatuista pidempään. Kun pidennykset ovat laadukkaat, ne kiinnitetään oikein ja niitä hoidetaan huolellisesti, ne eivät vahingoita käyttäjänsä omia hiuksia.

Miten hiustenpidennys kiinnitetään

Klipsipidennysten etu on se, että niiden kiinnittäminen on helppoa ja ne voi kiinnittää itsekin. Myös hiusnauhan kiinnittäminen onnistuu irtoklipseillä, mutta yleensä hiusnauhapidennys kiinnitetään ompelemalla se kiinni omien hiusten tyveen. Jos hiusnauha halutaan kiinnittää erityisen pitkäksi aikaa, kannattaa suosia ompelutekniikkaa, jossa pidennykset ommellaan poikittaisiin omista hiuksista tehtyihin ranskanletteihin. Tällaisessa kiinnityksessä kannattaa suosia kampaajan apua, jotta tulos on hyvä.

Miten hiustenpidennyksiä hoidetaan?

Kun hankit itsellesi hiustenpidennykset, muista huomioida, että synteettisestä kuidusta valmistetut pidennykset eivät kestä lämpökäsittelyä, kuten aitohius. Jos siis hankit synteettisestä kuidusta valmistetut pidennykset, et voi muotoilla pidennyksiä esimerkiksi kihartimella tai suoristusraudalla. Jos pidennyksesi on valmistettu aidoista hiuksista, voit käyttää siihen myös erilaisia lämpökäsittelyjä, kunhan huolehdit asianmukaisten lämpösuojaavien hiustenhoitotuotteiden käyttämisestä. Tällaiset tuotteet auttavat pidentämään hiustenpidennysten käyttöaikaa huomattavalla tavalla. Myöskään synteettisestä kuidusta valmistettuja pidennyksiä ei toki tarvitse jättää täysin muotoilematta, vaan niitäkin voi toki esimerkiksi letittää tai kihartaa papiljotteja sekä hiuslakkaa käyttämällä.

Kun hoidat pidennyksiäsi asianmukaisella tavalla, pitenee niiden käyttöikä huomattavasti. Silkkitipat sekä -hoitoaineet ovat hyvä lisä hiustenhoitotuotteidesi joukkoon, jos omistat pidennykset. Niiden avulla karhea tai takkuuntunut hius herää eloon ja sen pinnasta tulee silkkinen sekä kiiltävä. Kun harjaat uusia hiuksiasi, käytä malttia ja etene latvasta tyveen. Ole hellävarainen ja vältä turhaa repimistä. Pahimmillaan kovakourainen repiminen voi saada aikaan jopa hiuksen irtoamisen nauhasta. Käytä mahdollisuuksien mukaan hiusharjaa, joka on tarkoitettu pidennyksille. Tällaisen harjan voi hankkia kampaamokaupoista. Vaihtoehtoisesti voi käyttää luonnonharjaa. Jos käytät klipsipidennyksiä, poista ne mennessäsi nukkumaan.

Kun peset hiuksesi, levitä sekä shampoo että hoitoaine hiuksen suuntaisesti. Älä pörrötä hiuksia turhaan. Huuhtele hiukset käyttäen runsaasti vettä. Jos pidennyksesi on valmistettu aidoista hiuksista, voit kuivata ne föönillä. Kun peset klipsipidennyksiä, irrota ne ensin ja pese ne kiinnittämättöminä. Kuivaa klipsipidennykset vaakatasossa. Hiustenpidennykset eivät vaadi pesua niin usein kuin omat, aidot hiukset.