Kauneudenhoitotuotteet ja kauneuskäsittelyt

Mitä kauneus on?

Useampi meistä on kuullut sananlaskun, joka kertoo, että ”kauneus on katsojan silmissä”. Käytännössä viisas sananlasku tarkoittanee, että koska kaikki ihmiset ovat mieltymyksineen erilaisia, niin meillä kaikilla on myös omat käsityksemme kauneudesta. Pidämme erilaisista sisustustyyleistä, erilaisista väreistä, erilaisista tuoksuista ja erityyppisestä pukeutumisesta.

Ihastuessaan yksi meistä kiinnittää huomionsa ihmisen luonteeseen, ja toinen taas ulkonäköön. Ulkoisen kauneuden ohella myös sisäinen kauneus, kuten hyvien käytöstapojen omaaminen, on erittäin tärkeää. Erityisesti naiset ovat kautta aikojen halunneet näyttää hyvältä, ja he ovat myös panostaneet ahkerasti ulkoisen olemuksensa ylläpitoon.

Puhtaus on puoliruokaa, sanotaan, ja se tosiaan pitää paikkansa. Erilaiset kauneuskäsittelyt aloitetaan aina sillä, että iho puhdistetaan ja hoidetaan kuntoon. Hoidetun ihon päälle tulee kosteutus ja ehostus, jonka jälkeen jokainen nainen on valmiina valloittamaan maailman. Kauneudenhoitorutiinit ovat pieni, mutta tärkeä osa useimpien naisten elämää.

Kauneus pähkinänkuoressa

 • Kauneus on estetiikkaa, eli tieteenä se havainnoi sitä, miten kukin havaitsee ja kokee ympärillään olevaa kauneutta.
 • Kauneutta voidaan nähdä esimerkiksi ihmisen ulkonäössä ja luonteenpiirteissä, sekä ympäristössä olevassa luonnossa, eläimissä ja rakennuksissa. Taide, kuten runous ja taulut ovat myös tuotteistettua kauneutta.
 • Kreikan kielessä sana kalos, eli kaunis tarkoittaa kaikkea hyvää ja käytännöllistä elämään kuuluvaa asiaa.
 • Eri aikakaudet ja kulttuurit kokevat kauneuskäsitteet eri tavalla. Jokaisella aikakaudella on ollut erilaisia tuotteita, kauneuskikkoja ja palveluita, joita on käytetty mielen virkistykseen ja oman olemuksen kaunistamiseen.

Kauneudenhoitotuotteiden ja -palveluiden merkitys

Kauneudenhoitotuotteita on aina käytetty, ja tullaan varmasti jatkossakin käyttämään ympäri maailman. Kauneudenhoitotuotteita käyttävät yleisesti kaikenikäiset,- väriset- ja kokoiset ihmiset. Kauneudenhoitotuotteet, kuten ihovoiteet, meikit ja parfyymit ovat myös suosittuja lahjoja läheisille ja ystäville. Kauneudella on usein myös terveyttä ja turvallisuutta lisääviä vaikutuksia, kuten oman näkökyvyn parantaminen. Mukavat ja tyylikkäät katsetta kirkastavat piilolinssit löytyvät kätevästi verkosta.

Muita kauneuteen liittyviä tuotteita ovat esimerkiksi:

 • Ihonhoitotuotteet
 • Meikit
 • Kosteusvoiteet
 • Hiusvärit
 • Shampoot ja hoitoaineet
 • Hammastahnat
 • Antiperspirantit ja deodorantit
 • Aurinkosuojatuotteet
 • Parfyymit ja tuoksut
 • Parranajotuotteet.

Kauneudenhoitotuotteiden käyttö ja turvallisuus

Kosmetiikkalainsäädäntö edellyttää aina, että kauneudenhoitoon käytettävät tuotteet ovat allergiatestattuja ja turvallisia. Kosmetiikkateollisuus pyrkii vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla erilaisia kauneuskäsittelyitä ja kauneudenhoitotuotteita turvallisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Ilmastoa ja maapallon tulevaisuutta säästävä tuotanto näkyy tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Kosmetiikkatuotteiden valmistajat haluavat nykyään kiinnittää entistä enemmän huomiota tuotteiden raaka-ainevalintoihin, sekä niiden mahdollisiin ympäristövaikutuksiin.

Yrityksillä on käytössään omia toimintamalleja, suosituksia ja kestävän kehityksen ohjelmia. Parfyymien ja muiden hajusteiden valmistajilla on tietyt yleiset toimintamallit ympäristöystävällisen ja turvallisen tuotannon varmistamiseksi. Uusiutuvia, kasviperäisiä ja biohajoavia raaka-aineita pyritään suosimaan maapallon lisääntyvän kuormituksen estämiseksi. Pakkausmateriaalien kulutusta on vähennetty, ja materiaaleiksi pyritään valitsemaan uusiokäyttöön tai muuhun kierrätykseen soveltuvia pakkauksia. Sähkön ja veden kulutusta seurataan myös tarkkaan, ja niin sanottu ”vihreän logistiikan toimintamalli” onkin käytössä monissa yrityksissä.

Kauneuskäsittelyt

Ihmisen ikääntyessä kehon kollageenipitoisuus laskee ja kosteuttava hyaluronihappo vähenee. Suosituimpia kauneuskäsittelyitä ovat muun muassa ihonhoidot, hiustenhoidot, käsi- ja jalkahoidot, ehostukset, ripsien ja kulmien värjäykset, hiusten leikkaukset, värjäykset ja käsittelyt.

Kehonmuokkaus on myös nykyaikainen kauneuskäsittely, jonka avulla aikaansaadaan väliaikainen tai pysyvä muutos omaan vartaloon tai ulkonäköön. Kehonmuokkauksen suosituimpia tapoja ovat monenlaiset lävistykset ja tatuoinnit. Kehonmuokkauksen radikaalimpia keinoja ovat esimerkiksi plastiikkakirurgiset toimenpiteet.